Sinterklaaspad Oostvaardersplassen in nieuw jasje gestoken

Langs het vernieuwde Sinterklaaspad staan allerlei weetjes over dieren, met daaraan de verschillende opdrachten gekoppeld. Foto: Staatsbosbeheer

Het Sinterklaaspad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen in Lelystad is vernieuwd.

Vijf jaar geleden is op initiatief van de medewerkers van het Buitencentrum het Sinterklaaspad ontwikkeld. Op het kabouterpad, waar de kabouters erg lijken op hulpsinterklazen, konden kinderen met hun begeleiders op zoek naar de verdwenen zak van Sinterklaas. Onderweg deden ze allerlei opdrachten, zoals pietengym en luisteren naar geluiden. Vanuit de Oostvaardersplassen is het Sinterklaaspad ook naar de andere Buitencentra van Staatsbosbeheer overgewaaid.

Nu, vijf jaar later, is het Sinterklaaspad in een nieuw jasje gestoken. Het pad loopt door het Hollandse Hout en de opdrachten zijn educatiever geworden. In het boekje dat de kinderen bij het Buitencentrum aan de Kitsweg 1 halen, staan allerlei weetjes over dieren, met daaraan de verschillende opdrachten gekoppeld. Na afloop ligt er voor de kinderen een presentje van Sinterklaas en een echt Pietendiploma.

Nieuws

menu