Sinterklaasfeest bij de bibliotheek in Lelystad

Marijke Jansen leest 'De Pepernotenfabriek' voor in livestream FlevoMeer Bibliotheek

Lelystad - In de bibliotheek in Lelystad waan je je van 1 tot 31 december in de wereld van Winter Wonderland. Er is die maand van alles te beleven, online en offline. Om te beginnen met het Sinterklaasfeest op 1 december, 's ochtends in het MamaCafé en 's middags bij de live-stream met het spannende Sinterklaasverhaal 'De pepernotenfabriek'.

In het peutercafé op 3 december is er bovendien aandacht voor alle drukte die bij de decembermaand komt kijken en vooral hoe je de rust kunt bewaren. Bij fysieke activiteiten zijn overigens de op dat moment geldende coronomaatregelen van kracht. Zo moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje dragen tijdens het bewegen door de bibliotheek. Inzien nodig is aanmelden mogelijk via www.flevomeerbibliotheek.nl.  

Sinterklaasactiviteiten 

Op woensdag 1 december staan van 10.00 tot 12.00 uur Sinterklaasverhalen centraal in het MamaCafé. Tijdens deze editie laat bibliotheekmedewerker Trijntje verschillende Sinterklaasboeken zien en vertelt ze welke mogelijkheden deze boeken bieden bij het voorlezen. Om 16.00 uur ten slotte leest bibliotheekmedewerker Marijke het spannende Sinterklaasverhaal ‘De pepernotenfabriek’ voor in een livestream. Dit gloednieuwe verhaal is speciaal voor de live-stream geschreven. Iedereen kan meekijken vanaf zijn of haar eigen bank. Om de deelnamelink te ontvangen, dienen deelnemers zich aan te melden via de website.  

Drukte in het gezin 

De feestdagen zorgen elk jaar weer voor een hoop drukte in het gezin. Op vrijdag 3 december besteedt het PeuterCafé van 10.00 tot 12.00 uur dan ook aandacht aan hoe gezinnen samen mindful de feestdagen doorkomen. In deze editie deelt een mindfulnessdeskundige handige tips en trucs om wat ontspanning te krijgen tijdens de hectische feestdagen. Niet alleen fijn om te weten, maar vooral ook om samen met je kind toe te passen, zodat ouders en hun kinderen de ruimte vinden om te genieten van deze bijzondere dagen. Aanmelden hiervoor is niet nodig; het betreft een open inloop.

Winter Wonderland

Tijdens de gezellige decembermaand verkeert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad in winterse sferen met Winter Wonderland. Er valt dan ook voor iedereen van alles te beleven, zoals bijvoorbeeld een heus levend zoekboek en informatieve bijeenkomsten voor ouders hoe ze het hoofd koel houden met hun gezin in deze drukke tijd.

Kijk voor het volledige programma op www.flevomeerbibliotheek.nl .  

Nieuws

Meest gelezen