Schokland en De Groene Kathedraal decor voor theatervoorstelling

Beeld uit de voorstelling 'Mens Boom Dier' van Gouden Haas. Ilja Lammers

Schokland / Almere - Het Almeerse theatergezelschap Gouden Haas speelt in augustus de nieuwe voorstelling Mens Boom Dier op twee bijzondere buitenlocaties in Flevoland: Schokland (17 en 18 augustus) en landschapskunstwerk De Groene Kathedraal in Almere (21 en 22 augustus).

In Mens Boom Dier wordt Mens het bos in gestuurd om haar verstoorde relatie met de natuur te herstellen en geeft Gouden Haas, net als in de magische verhalen van onze voorouders, de natuur een stem. Naast in Flevoland is de voorstelling van 5 tot en met 15 augustus ook te zien op Karavaan Festival in Alkmaar, waar wordt gespeeld op natuurbegraafplaats Geestmerloo. De kaartverkoop voor alle voorstellingen gaat via www.goudenhaas.nl/mensboomdier .

Poëtisch en muzikaal

Mens Boom Dier is een poëtische en muzikale locatietheatervoorstelling. Een hallucinerende trip door tijd en ruimte, over de ontwortelde mens in tijden van ecologische ontwrichting. De natuur is door cijfers en grafieken die ons door zoekmachines en de media worden voorgeschoteld, onttoverd geraakt. Als medicijn tegen afstomping, gaat Gouden Haas voor Mens Boom Dier te rade bij de magische verhalen van onze voorouders. Hoe gingen zij om met vragen over natuurverschijnselen die groter waren dan ze konden bevatten?

Op zoek naar een nieuw kompas 

Gouden Haas zoekt in de vertellingen waarin rivieren nog konden zingen en appels ons uit het paradijs konden stoten én met de ideeën van inspirerende denkers als Timothy Morton en Donna Haraway onder de arm, naar een nieuw kompas voor de ecologische uitdaging die voor ons ligt. 

In Mens Boom Dier geeft Gouden Haas de natuur een stem en prikkelt je verbeelding om lineair denken om te buigen naar een circulair bewustzijn, waarin uit elk einde iets nieuws kan ontstaan. 

Eco-poëzie

Gouden Haas heeft haar thuisbasis in Almere Oosterwold en staat onder artistieke leiding van regisseur Gienke Deuten. Met grote ecologische thema’s als basis en een magisch realistische beeldtaal ontwikkelde Gouden Haas een nieuw genre locatietheater: eco-poëzie.

Nieuws

menu