Satirische horrorfilm 'Speak no Evil' in Kok CinemaxX Lelystad

Beeld uit 'Speak no Evil'. Foto: Erik Molberg

Filmtheater Lelystad vertoont dinsdag 27 september om 19.15 uur de film ‘Speak no Evil’ in bioscoop Kok CinemaxX aan de Waag 9 in Lelystad.

Het lijkt zo leuk. Tijdens een vakantie in Toscane raken een Deens en Nederlands gezin met elkaar bevriend, maar in deze horrorfilm van regisseur Christian Tafdrup slaat de sfeer al snel om als ze besluiten elkaar na de vakantie nog een keer op te zoeken. Het duurt niet lang voordat de reünie uit de hand begint te lopen.

Kleine sociale ongemakken

De Nederlanders deden zich op vakantie heel anders voor dan ze in hun eigen omgeving werkelijk zijn. Het lijken slechts kleine sociale ongemakkelijkheden hoe de Nederlandse Patrick en Karin zich presenteren. Maar de Deense Bjørn en Louise en hun gezin bevinden zich in een benarde situatie. Op het moment dat ze doorhebben dat er achter de façade iets veel ergers schuilt, is het allang te laat. De eindeloze beleefdheid van de Denen blijkt het toegangskaartje tot de hel.

Satirische horrorfilm

Tafdrup over de film: ‘Speak No Evil is een satirische horrorfilm. Satirisch, omdat het draait om de absurde herkenbare manieren van gedrag van gewone mensen. Een horrorfilm, omdat de film duister, kwaadaardig en gewillig vals is. Ik hoop dat de kijkers het zowel grappig als angstaanjagend vinden.’

Zijn speelfilmdebuut als schrijver/regisseur ‘Parents’ (2016) won onder anderen een Robert voor ‘Beste Regisseur’ en een Bodil Award (Danish Critics Award) voor ‘Beste Scenario’. Zijn tweede speelfilm ‘A Horrible Woman’ (2017) verkocht meer dan 200.000 tickets in heel Europa en werd geselecteerd voor meerdere festivals. De film ontving zowel een Bodil als een Robert-prijs voor ‘Beste Actrice’ en ook een Robert voor ‘Beste Originele Scenario’. Tafdrup staat bekend om een vlijmscherpe satirische toon in zijn films, waarin hij komedie en drama mengt om de relatie tussen mensen in onze moderne westerse samenleving weer te geven.

Nieuws

menu