Rudeboy plays Urban Dance Squad in Corneel

Rudeboy plays Urban Dance Squad met DJ DNA. Foto: Olivier Ducruix

Urban Dance Squad. Volgens sommigen de beste band die Nederland ooit heeft voortgebracht, maar zonder enige twijfel één van de meest invloedrijke. Op 25 maart staat Rudeboy plays Urban Dance Squad met DJ DNA op het programma van poppodium Corneel.

Urban Dance Squad ontstond na een jamsessie in Utrecht in 1986 en maakte snel furore met hun unieke en ongehoorde mix van stijlen. Funk, soul, jazz, punk, rock en hiphop werden gecombineerd door een groep muzikanten, waaronder een rapper en een DJ. Deze combinatie was nog nooit eerder vertoond en maakte de band pioniers van de stijl die later bekend zou staan als crossover. Ze hadden hiermee invloed op bands als Rage Against the Machine en waren peers van bands als The Beastie Boys en Red Hot Chili Peppers.

De band toerde wereldwijd, vestigde een buitengewoon sterke livereputatie en werd zelfs in de Verenigde Staten omarmd door zowel publiek als artiesten als Living Colour en Lenny Kravitz. Daarnaast werd de band door onder andere David Bowie en U2 uitgenodigd als support-act. Na 5 albums gaat de groep na een tumultueuze carrière in 2000 helaas uit elkaar.

21 jaar later begint UDS-frontman Rudeboy het werk van Urban Dance Squad weer live uit te voeren met een set die bestaat uit nummers van alle platen die de band heeft gemaakt. Hij verzamelt een groep ervaren muzikanten om zich heen, waaronder Urban Dance Squad DJ DNA. Na succesvolle tournees in Belgie en Frankrijk werden de eerste shows in Nederland in no time uitverkocht. De band is inmiddels zo goed ingespeeld dat er net als in de geest van de originele Urban Dance Squad vrij wordt gespeeld en er een vergelijkbare energie wordt opgeroepen.

Tickets voor Rudeboy plays Urban Dance Squad zijn verkrijgbaar via de website van Corneel .

Nieuws

menu