Psychobilly-routiniers Batmobile in Corneel Lelystad

Batmobile staat op 18 maart in Corneel. Foto: Batmobile

Met de scherpe psychobilly met beukende drums en klapperende contrabas, is de band Batmobile al decennialang een graag geziene gast in heel Europa en ver daarbuiten. Zaterdag 18 maart 2023 staat de band in poppodium Corneel in Lelystad.

Dit jaar werkt de band aan de voorbereiding van een nieuw studio album en in 2023 viert de band het veertigjarig bestaan. Batmobile omschrijft haar stijl als ‘B-music’: B-muzikanten die Psychobilly spelen, melige grappen maken, van horror, vrouwen en het hebben van de tijd van je leven houden.

Mix van horrorpunk en rockabilly

Psychobilly is een afgeleide muziekvorm van rockabilly en wordt gezien als een mix van horrorpunk en rockabilly. Samen met bands als The Meteors is Batmobile al vroeg een grote speler binnen dit genre. In 1985 wordt het eerste Batmobile album uitgebracht, wat leidt tot aanzienlijke (inter)nationale erkenning, met tournees door de hele wereld tot gevolg. De Londense club Klub Foot wordt gezien als de bakermat van psychobilly, waar Batmobile meerdere live keren te zien was.

In 2001 verscheen op het Japanse label Downer Records ‘A Tribute To Batmobile’ - een ode aan Batmobile - door bands van over de hele wereld - en bracht Batmobile later onder andere een split-album uit met de Nederlandse ‘Bastards of Rock ’n Roll’, Peter Pan Speedrock.

Tickets voor het concert op zaterdag 18 maart 2023 zijn te koop via de website van Corneel.

Nieuws

menu