De Kubus verandert voor de allerkleinsten in een boerderij

Peuter en kleuters maken kennis met muziekinstrumenten in De Kubus tijdens een workshop. Foto: Kubus / Hans Krudde

Speciaal voor 2- tot 6-jarigen houdt De Kubus in Lelystad het Peuter Kleuter Festijn. Op zaterdag 21 mei staat het festijn in het teken van ‘op de boerderij’. Een hele ochtend of middag genieten van theatervoorstellingen, muziek, dans en knutselen.

Gonnie en Gijsje

Wie kent de boekjes van de gansjes Gonnie en Gijsje niet? Tijdens het Peuter Kleuter Festijn nemen deze vriendjes de kinderen mee op een muzikale reis. In de voorstelling is Gonnie haar rode lievelingslaarsjes kwijt. Samen met haar vriendje Gijsje gaat ze op zoek. Ze maken van alles mee. Zo ontdekken ze vreemde dieren en horen allemaal geluiden die ze nog niet kennen.

Boer Boris

In de theaterzaal is ‘Boer Boris is de baas’ te zien. Ook bekend van de vele prentenboeken. In deze voorstelling komt er een grote kijkdoos op het podium te staan. Boer Boris is 10 jaar en maakt weer van alles mee. Hij schiet te hulp met zijn rode trekker, krijgt een cadeau en houdt de ruziënde technici in het oog. Maar als het geruzie niet ophoudt, grijpt hij in. Boris is immers de baas!

Boerin Marianne

Wanneer je De Kubus binnen komt, kom je terecht in een theatrale boerderij. Boerin Marianne neemt de kinderen al zingend en spelend mee over het erf. Als kleine boer of boerin roetsj je daar van de tractorglijbaan, puzzel je met koeienvlekken en oogst je rijpe groenten in de moestuin. Je kunt zelfs echte dieren aaien.

Boerderijworkshops

Vanuit daar en de voorstellingen kun je nog aanschuiven bij de vele boerderijworkshops: knutsel je kunstwerk, dansen in de balletzaal of kom zingen en muziek maken op de gitaar.

Per persoon kost de entree 10 euro. Dit geeft toegang tot alle voorstellingen en activiteiten een hele ochtend (9.00-13.00 uur) of middag (14.00-18.00 uur) lang.

Kaartjes zijn online te koop via www.dekubuslelystad.nl .

Nieuws

menu