Nieuwe film over populaire Buzz Lightyear in Meerpaal Dronten te zien

Beeld uit 'Lightyear'. Foto: The Walt Disney Company

Disney en Pixar lanceren met ‘Lightyear’, vanaf 15 juni te zien in De Meerpaal. een nieuwe film over één van de meest populaire Disneyfiguren: Buzz Lightyear.

Buzz is bekend van ‘Toy Story’. Het eerste deel van de geliefde filmreeks kwam uit in 1995 en na vier films die niet meer zijn weg te denken uit het collectieve geheugen is er nu het achtergrondverhaal van de ruimteheld te zien.

Jonge astronaut

‘Lightyear’ vertelt dus het verhaal van de jonge astronaut Buzz, ingesproken door Chris Evans. Buzz belandt tijdens een van zijn reizen per ongeluk in de toekomst, waar zijn aartsrivaal Zurg de macht probeert over te nemen. Samen met een voor hem onbekende crew en zijn robotkat Sox moet hij alles op alles zetten om Zurgs plannen te stoppen.

Disney heeft al eens gespeeld met een spin-off film van Buzz Lightyear. In 2000 kwam het met de korte film “Buzz Lightyear of Star Command: The Adventure Begins’. Dit leidde uiteindelijk tot een televisieserie. In tegenstelling tot de nieuwe film ging het hier nog duidelijk om een plastic versie van de sterrenreiziger.

De film is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van De Meerpaal.

Nieuws

Meest gelezen

menu