Nieuwe expositie Kunstraad Dronten met werk van Erik Blok, Marja Schaefers en Wanda Landwaart

Werk van Wanda Landwaart. Foto: Wanda Landwaart

In het Aeres Bedrijvencentrum aan De Drieslag 30 in Dronten is tot 29 juli een expositie te zien met werk van Erik Blok, Marja Schaefers en Wanda Landwaart.

Als Erik Blok schildert doet hij dat vanuit de emotie op het moment dat hij het landschap bekijkt. Het landschap moet hem raken. Welk landschap hij vervolgens weergeeft in treffende kleuren, opgezet met zijn kenmerkende brede kwaststreek en een sterke vereenvoudiging van het landschap. Het kleurpalet voegt zich zonder dat hij zich daarover bekommert naar de kleuren van de seizoenen.

Voorliefde voor het landschap

Zijn voorliefde voor het landschap is er altijd geweest. Hij vindt het prima dat de menselijke aanwezigheid in het landschap zichtbaar is, maar de mensen hoeven er niet op. Zowel voor het Noord-Nederlandse als het Franse landschap geldt dat fantasie en werkelijkheid naadloos door elkaar lopen.

Marja Schaefers is autodidact keramist. Sinds 2011 werkt zij met klei en soms ook met porselein. Vaak worden objecten eerst slechts in gedachten onderzocht; hoe het kunstwerk op te bouwen, waar moet steun gegeven worden, wat kan weggelaten worden.

Kleur is bepalend

De kleur is bepalend of een object slaagt of niet slaagt. Met klei zoekt Marja naar vormen die uiting geven aan haar creativiteit en aan haar fantasie. Door de bijzondere vorm en kleurstellingen is het speels en fantasierijk en roept de kunst van Marja ook vragen op.

Wanda Landwaart is geboren in Hilversum en woont en werkt in Stoutenburg, in het buitengebied bij Amersfoort. Haar stijl kenmerkt zich door een krachtige toets met een specifiek eigen kleurgebruik. Licht en donker spelen een belangrijke rol. Ze werkt snel en brengt de verf zo direct mogelijk aan, zonder onderlagen.

Op locatie

Vaak schildert ze op locatie, waardoor er een zekere snelheid in het werk zit. Ze heeft een passie voor verf, landschap en mensen, wat tot uitdrukking komt in haar werk en de schilderlessen die ze geeft.

De expositie, ingericht door de Stichting Kunstraad Dronten, is te bezoeken tijdens kantooruren en buiten die tijden na afspraak met de stichting. Zie de website van de Kunstraad Dronten voor meer informatie.

Nieuws

menu