Naar de bakermat van de rock-‘n-roll met ‘Sun Records - The Concert’

Beeld uit 'Sun Records - The Concert'. Foto: Wim Lanser

‘Sun Records - The Concert’, woensdag 4 januari om 20.15 uur te zien in theater De Meerpaal in Dronten, wekt de gouden tijden van Sun Records tot leven in het theater: als enige met toestemming van het label zelf.

Een zeer getalenteerde, jonge cast brengt met verve de wereldhits van de grote artiesten van het legendarische platenlabel. Een geweldige productie die het publiek meevoert naar de gloriedagen van B.B. King, Howling Wolf, Carl Perkins, Johnny Cash, Rufus Thomas, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en last but not least Elvis Presley.

Bakermat

De wervelende productie ‘Sun Records - The Concert’ vertelt het verhaal van de ‘Memphis Recording Service’ oftewel: Sun Studio te Memphis, Tennessee. Deze plek wordt gezien als de bakermat van de rock-‘n-roll en hedendaagse muziek. Onder de bezielende leiding van oprichter en eigenaar Sam Philips wist deze kleine studio met platenlabel zich wereldwijde faam te vergaren.

Sam trok zich niets aan van de apartheid in Amerika en was wild van de overwegend donkere ‘rhythm & blues’. Hij was op zoek naar vernieuwing in de muziek en nam veelal artiesten op die buiten Memphis werden geboycot door de mainstream radiostations en platenwinkels. Philips hield vol en mag zich daardoor de ontdekker noemen van heel veel muzikale grootheden. Die komen allemaal terug in deze show!.

Reserveren

Kaarten zijn te reserveren via de website van De Meerpaal of aan de balie van het Serviceplein.

Nieuws

menu