Muziektheaterspektakel Boer Zoekt Land duikt in de geschiedenis van Flevoland

De TOP-solisten die de leidende rollen spelen met regisseur Hugo Haenen, artistiek leider Dick Schaar endirigent/muzikaal leider Rosite van der Woude. Foto: Berend-Jan Floor

‘Boer Zoekt Land’, het tweede deel van het drieluik ‘Flevo-land van de Toekomst’, is vrijdag 30 september om 20.15 uur te zien in theater De Meerpaal in Dronten en dinsdag 4 oktober om 20.15 uur in Theater Agora in Lelystad.

De muziektheaterproductie speelt zich af in de Noordoostpolder, vlak na de drooglegging midden in de Tweede Wereldoorlog. Plaats van handeling is één van de vele barakken die waren gebouwd om de medewerkers, die hielpen bij de ontginning van de polder, samen met hun gezinnen te huisvesten. Het publiek volgt de verwikkelingen van een aantal karakters uit het verhaal rondom de ontginning en kavelverdeling die daarop volgde.

Anna Molenaar hoopt, samen met haar broer Adriaan, op een boerderij. Daar is ook Jan Kramer, een verbitterde visser uit Urk die door de inpoldering zijn nering is kwijtgeraakt en zich nu, tegen zijn zin in, moet zien te vestigen op het door hem zo gehate nieuw land.

Dan is er nog Marga de Vries, een Joods meisje dat op de vlucht voor de Duitsers in de Noordoostpolder is ondergedoken. Er zijn er meer die hopen in aanmerking te komen voor een boerderij, maar dan moeten ze uiteraard wel door de strenge selectie van de commissie komen.

Flevolandse productie

‘Boer Zoekt Land’ is een echte eigen Flevolandse productie en wordt in samenwerking gerealiseerd door TOP-solisten uit Almere en Lelystad en omgeving, gemengd koor Cantabilé uit Tollenbeek, gemengd koor Alliance uit Swifterbant en de dansafdeling van De Kubus uit Lelystad. De regie is in handen van Hugo Haenen. Er staan in totaal meer dan honderd spelers/zangers op het podium die worden begeleid door een negenkoppig onder leiding van Rosite van der Woude.

Kaarten voor de voorstellingen zijn te reserveren aan de balie op het Serviceplein in De Meerpaal, via de website van De Meerpaal en via de website van Theater Agora .

Bekijk hieronder een filmpje van de première van de voorstelling in Emmeloord.

Nieuws

menu