De Meerpaal en de Kubus slaan handen ineen en organiseren gratis concert ‘De Schilderijententoonstelling’

In deze unieke Schilderijententoonstelling komt een serie bonte schilderijen tot leven. Foto: De Meerpaal

In een aansprekend concert voor jong en oud brengen docenten van De Meerpaal in Dronten en de Kubus in Lelystad op zondag 6 februari de meest bonte schilderijen tot leven.

‘We kijken er ontzettend naar uit om weer met mede-musici iets moois aan het publiek te laten horen en zien’, vertelt Mariëlle Mud, docent en coördinator bij De Meerpaal. ‘De samenwerking met de Kubus is de afgelopen jaren flink geïntensiveerd en het is mooi dat we op deze manier een grotere doelgroep muziekliefhebbers kunnen bereiken’. Het concert ‘De Schilderijententoonstelling’ is te volgen via een livestream.

De Russische componist Moessorgski schreef de muziek nadat hij een tentoonstelling van een bevriende schilder had bezocht. De meeslepende muziek brengt de fantasie van zowel kinderen als volwassenen tot leven.

Het orkest, bestaande uit professionele musici van De Meerpaal en de Kubus, beeldt het verhaal uit aan de hand van dans en kunstwerken van cursisten van De Meerpaal Academie. Het concert is gratis toegankelijk en op zondag 6 februari vanaf 15.00 uur te volgen via de livestream .

Als de maatregelen het toelaten, is het ook mogelijk de voorstelling gratis in het theater bij te wonen.

Nieuws

menu