Lezing in Nationaal Ruimtevaart Museum over Chinese teledetectie vanuit de ruimte

Chinese satelliet. Foto: NRM

Ruimtevaartdeskundige Henk Smid geeft op zaterdag 6 augustus in het Nationaal Ruimtevaart Museum in het Aviodrome in Lelystad een lezing over Chinese teledetectie vanuit de ruimte.

Tegen het einde van 2020 is China al meer dan twintig jaar actief bezig met ruimtesystemen voor aardobservatie door middel van teledetectie. Het heeft meteorologie, oceaanbewaking, hulpbronnen-exploitatie, teledetectie en cartografie satellietseries ontwikkeld en gebruikt, plus een constellatie van kleine satellieten voor milieu- en rampenmonitoring en -voorspelling.

Militair gezien exploiteert China onder meer drie verschillende op de ruimte gebaseerde verkenningssystemen. Het eerste systeem heeft een synthetic aperture radar, het tweede systeem elektro-optische camera’s en het derde systeem bestaat uit een triplet van satellieten voor passieve elektronische oceaanbewaking. Vanuit de ruimte gebaseerde beelden ondersteunen zo het volledige scala aan militaire inlichtingenactiviteiten.

Deze lezing heeft tot doel inzicht te verschaffen in de Chinese teledetectie vanuit de ruimte. Daarbij wordt ook dieper ingegaan op de niet zo bekende militaire mogelijkheden.

Na de lezing is er gelegenheid tot een rondleiding in de expositie. Aanvang 10.30 uur (zaal open vanaf 10.00 uur).

Toegang tot de zaal is uitsluitend mogelijk na aanmelding via de website en na betaling van de kosten van deelname.

nationaalruimtevaartmuseum.nl

Nieuws

menu