Leren programmeren met Lego in de bieb

Met Lego WeDo leren kinderen programmeren op visuele wijze. Florian Voggeneder

Dronten - In de Flevomeer Bibliotheek Dronten verzorgt Bibliolab woensdag 1 december om 15.00 uur de workshop Lego WeDo. Deze workshop is voor kinderen vanaf zeven jaar die meer willen leren over programmeren en hun ideeën graag werkelijkheid zien worden.

Tijdens Lego WeDo voor beginners gaan kinderen aan de slag met het project Milo de Wetenschapsrover. Tijdens dit project leren de kinderen de basisfuncties van Lego Wedo 2.0. Ze bouwen de robot en leren deze te programmeren. Er wordt gewerkt met een app op de iPad, die leidt de kinderen langs de bouwinstructies en met de iPad kunnen ze uiteindelijk Milo programmeren.

Met Lego WeDo leren kinderen programmeren op visuele wijze. Ze worden aangemoedigd om hun grenzen op creatief gebied te verleggen, onderzoek te doen, te ontwerpen en hun ideeën te delen met leeftijdsgenoten. Dit alles met een doos Legostenen en de programmeermogelijkheden van de iPad. Tijdens Lego WeDo kunnen deelnemers lessen volgen of vrij bouwen om zo de mogelijkheden van het programmeren te ontdekken.

Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. Met de workshop Lego WeDo leren kinderen een probleem te analyseren en op te lossen door goed in ‘stapjes’ te denken: een probleem in kleinere stukken opdelen en daar oplossingen voor verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen. Deze werkwijze is multi-inzetbaar en goed toepasbaar op vakken als rekenen en wiskunde.

Er zijn kosten aan deelname verbonden. Er is plaats voor tien kinderen. Kaarten aan de balie en via de website van de Flevomeer Bibliotheek.

www.flevomeerbibliotheek.nl

Nieuws

menu