Laatste deel uit reeks 'Dagboeken van Hendrik Groen' naar De Meerpaal in Dronten

'Hendrik Groen: Opgewekt naar de eindstreep'. Illustratie: Victor Meijer

Hendrik Groen komt terug naar De Meerpaal. Na ‘Pogingen iets van het leven te maken’ en ‘Zolang er leven is’, is donderdag 9 maart 2023 ‘Opgewekt naar de eindstreep’ te zien in het theater in Dronten. Het is het laatste deel in de reeks van de Dagboeken van Hendrik Groen, waarin dementie een grote rol speelt.

Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op.

Ontroerende komedie

Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie verfilmd. Ook in het theater is het een groot succes: De zalen bij ‘Pogingen iets van het leven te maken’ en ‘Zolang er leven is’ zaten avond aan avond vol.

Kaarten reserveren kan aan de balie op het serviceplein en via de website van De Meerpaal.

Nieuws

Meest gelezen

menu