Kingfisher Sky eert Kate Bush in poppodium Corneel

Kingfisher Sky. Foto: IDVI Agency

De band Kingfisher Sky heeft de bewondering voor Kate Bush nooit onder stoelen of banken gestoken. Sinds het ontstaan van de groep vormt het oeuvre van Kate Bush een grote bron van inspiratie voor deze Haagse muzikanten. Op 19 maart speelt Kingfisher Sky een show volledig in het teken van Kate Bush in poppodium Corneel.

Het is 2001 als drummer Ivar de Graaf een gedurfde zet maakt en Within Temptation verlaat, te midden van de internationale doorbraak van de band. De muzikant wilt zich volledig richten op de ontwikkeling van zijn eigen muzikale werk en dit valt niet te combineren met het opkomende succes van Within Temptation. Samen met de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld neemt hij alle rust en tijd om composities te schrijven die niet aan een bepaald genre zijn gebonden. Het eindresultaat? Pakkende progmetal die bol staat van de folk invloeden en zelfs een vleugje soul bevat. Het wordt de basis van Kingfisher Sky.

Nadat incidenteel covers van ‘Cloudbusting’ en ‘Running up that Hill’ op de setlist belandden, wilde de band heel graag een hele show in het teken laten staan van de enigmatische zangeres/songwriter. Uiteraard komen de klassiekers als ‘Wuthering Heights’ en ‘Running up that Hill’ voorbij, maar ook andere pareltjes uit haar rijke repertoire blijven niet ongemoeid.

Tickets voor het concert zijn te koop via de website van Corneel .

Nieuws

Meest gelezen

menu