Hoeveel heb je over voor een voorstelling?

Jakop Ahlbom Company. Jakop Ahlbom Company

Dronten - Theater De Meerpaal in Dronten gaat iets bijzonders doen. Woensdag 8 december om 20.15 uur is op het podium van de Grote Zaal de Jakop Ahlbom Company te zien met de nieuwe voorstelling 'Unseen'. Het publiek mag gratis naar binnen en mag na afloop zelf bepalen hoeveel ze de voorstelling waard vond.

Theaterprogrammeur Frens te Kiefte: ‘Niets moet, alles mag; van één tot honderd euro, het is aan de bezoekers wat zij achteraf voor de voorstelling over hebben.’

Experiment

Het is een experiment, zegt Te Kiefte. ‘Het is de allereerste keer dat dit unieke theatergezelschap naar Dronten komt. ‘‘Unseen’’ wordt een hele bijzondere voorstelling. Omdat De Meerpaal en Jakop Ahlbom Company het publiek graag kennis willen laten maken met deze voorstelling bieden we de voorstelling gratis aan. Achteraf krijgen de bezoekers de mogelijkheid om dát te geven wat zij de voorstelling waard vonden. Te Kiefte: ‘We vinden het gebaar van geven bijzonder. Dat doet De Meerpaal samen met Jakop Ahlbom Company in de vorm van de voorstelling. En als gebaar krijgt het publiek de mogelijkheid daar iets voor terug te geven.’

Unieke visuele stijl

De voorstelling dan. In ‘Unseen’ komen verrassende decors, liefdesdrama, choreografie humor en een snufje illusionisme op magnifieke wijze samen. ‘Unseen’ is een poëtisch, fysiek en humorvol liefdesdrama in de unieke visuele stijl van de makers van de hitvoorstellingen ‘Lebensraum’, ‘Horror’ en ‘Knock-Out’. De voorstelling gaat over een ongelukkige vrouw die het verleden niet van zich af kan schudden, een echtgenoot die zich gefrustreerd en eenzaam voelt en een stille inbreker die overnacht in lege huizen.

Helemaal onzichtbaar

De komst van deze inbreker zet de relatie tussen de man en de vrouw nog meer onder druk. Het doet hen beseffen wat werkelijk van waarde is. De kans op echte liefde wordt pas mogelijk als de inbreker zich helemaal onzichtbaar maakt.

Kaarten zijn te telefonisch te reserveren aan de balie op het Serviceplein via nummer 0321-388777 en via de website van De Meerpaal.

Nieuws