Het vuur van de jaren zestig op de planken van De Meerpaal

'Sympathy for the Devil'. Foto: Erik Franssen

‘Sympathy for the Devil’, donderdag 22 december om 20.15 uur te zien in theater De Meerpaal in Dronten, is een meedogenloze muziektheatervoorstelling over twee sensationele jonge vrouwen.

Het betreft dé stijliconen van de swinging sixties en de muzen van de Rolling Stones, Marianne Faithfull en Anita Pallenberg. Deze vrouwen belichamen de vrijheidsdrang van een hele generatie. Maar wat is de prijs van roem en roekeloosheid? Een ongefilterd verhaal op de soundtrack van de Rolling Stones, gespeeld door Stones Sessions.

Alles moet anders

Het is 1966 en alles moet anders. Een nieuwe wereld wordt geboren, met eigen muziek, mode en een eigen moraal. Het einde van een preutse generatie. Middenin die draaikolk ontmoeten Marianne Faithfull en Anita Pallenberg elkaar. Een levenslange vriendschap begint. Beeldschoon, avontuurlijk en gulzig storten ze zich in het leven in de spotlights, om het tot op de bodem leeg te slurpen.

‘Sympathy for the Devil’ volgt Anita en Marianne backstage. Hun leven zal hoge pieken kennen, maar ook onvoorstelbaar diepe dalen. Een verhaal over liefde en verleiding in een actuele, rauwe productie. De parallellen met het ‘nu’ zijn groter dan gedacht. We zijn opnieuw de grenzen van seksualiteit en emancipatie aan het onderzoeken.

Reserveren

Kaarten zijn te reserveren via de website van De Meerpaal of aan de balie van het Serviceplein.

Nieuws

menu