Harry Sacksioni viert vijftigjarig artiestenjubileum op het podium in De Meerpaal

Harry Sacksioni. Foto: Jan Swinkels

Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni viert zijn vijftigjarig optreed-jubileum met een nieuw solo programma plus de release van zijn gelijknamige anekdotenboek. De voorstelling ‘Dat kunnen ze allemáál wel zeggen’ is zaterdag 4 februari om 20.15 uur te zien in theater De Meerpaal in Dronten.

Hij kan het zelf bijna niet geloven, maar Harry Sacksioni is in de afgelopen vijftig jaar, toch echt ieder jaar op tournee geweest, in binnen- en buitenland. Een enorme prestatie. Neem daarbij het feit dat hij dat bijna ieder jaar deed met nieuw geschreven nummers, en het zal niemand verbazen dat dit jubileumprogramma rijkelijk gevuld is met hoogtepunten uit zijn rijke catalogus. Omdat zijn inspiratie om nieuwe composities te schrijven nooit lijkt te stoppen, zal ook zijn nieuwste werk onderdeel uitmaken van dit optreden.

Vele verhalen

De titel van dit programma verwijst naar een van de vele verhalen uit zijn boek, die vijftig jaar reizen en optreden heeft opgeleverd. Mooie, bizarre, bijzondere en hilarische anekdoten waarvan een aantal ook zeker tijdens dit jubileumprogramma voorbij zal komen.

Harry’s technisch vermogen om ‘een hele band uit zijn gitaar te toveren’, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van dit jubileum-optreden een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis. Hij maakt meer dan waar, wat we al jarenlang van hem weten: dat hij een eigenzinnig en uniek fenomeen is binnen de Nederlandse muziekwereld.

Ridder

Niet voor niets is hij Edison winnaar, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, werd er een trein naar hem vernoemd en werd hij begin dit jaar voor het twaalfde jaar op rij verkozen tot Beste Akoestische Gitarist van de Benelux.

Nieuws

menu