Hans Dulfer brengt saxsound naar Corneel

Hans Dulfer. Foto: Mark Groeneveld

Saxofonist Hans Dulfer (82) gaat nog altijd als een speer. Niet alleen stond hij afgelopen najaar weer een week met dochter Candy in de Blue Note Club in Tokyo, met zijn nieuwe band Total Response speelt hij de Nederlandse festivals en zalen plat. Op vrijdag 3 februari staat hij samen met deze uitstekende band in Corneel in Lelystad.

Dulfer! Total Response - een all-star bezetting met het neusje van de zalm uit de Nederlandse muziekscene - heeft zich afgelopen jaar bewezen als een genadeloze en tegelijk speelse unit vol speelplezier en energie. De band speelt nieuwe nummers en eigenwijze bewerkingen van Dulfer-klassiekers, met de genadeloze saxsound van Dulfer in de hoofdrol.

Met zijn roemruchte en vooruitstrevende formaties heeft Dulfer zich opgewerkt tot de bekendste saxofonist van Nederland. Hij stond aan de wieg van de Nederlandse jazzscene, organiseerde legendarische concerten in Paradiso, adviseerde het North Sea Jazz Festival en was mede-oprichter van het Bimhuis. Dulfer speelt tot op de dag van vandaag het liefste live, op de meest uiteenlopende plekken en met niet aflatende energie. De wekelijkse concerten van zijn jazzband, jarenlang in Jazzcafé Alto en later in de Bulldog Palace, zijn een begrip in het Amsterdamse nachtleven. Hans Dulfer had jarenlang radioprogramma’s voor VPRO en BNR, schreef columns in o.a. OOR en NRC, publiceerde twee boeken en acteerde in films en series en is niet voor niets Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Kaartjes voor het concert op 3 februari zijn te koop via de website van Corneel .

Nieuws

Meest gelezen

menu