Gratis mini-excursies in Waterloopbos tijdens Open Monumentendag. De twee golfmachines eens echt in werking zien!

In het Waterloopbos worden zaterdag mini-excursies gehouden en zijn de golfmachines in werking. Foto: © Stefan Claessens

Marknesse - Natuurmonumenten houdt zaterdag op Open Monumentendag extra activiteiten in Rijksmonument Waterloopbos.

Zoals een gratis mini-excursie langs waterloopkundige modellen en vergeet geen kijkje te nemen bij de gerestaureerde Golfbak: tussen 11:00 en 16:00 uur kun je er twee golfmachines in werking zien. Voor kinderen is er een speciale OERRR-speurtocht.

‘Het stenen erfgoed van het Waterloopbos is sterk verbonden met geschiedenis van Nederland als Waterbouwland’, zegt boswachter Martine Otten van het Waterloopbos. ‘De bijzondere verhalen van het baanbrekend onderzoek dat hier vorige eeuw heeft plaatsgevonden moeten verteld worden, ook aan de generaties na ons. Dat maakt duurzaam beheer van cultureel en natuurlijk erfgoed zo cruciaal.’

Gratis excursies

Nieuwsgierig naar de bijzondere historie van Rijksmonument Waterloopbos? Voor volwassenen vertrekt vanaf 11:00 uur elk half uur een gratis mini-excursie met één van onze excursieboswachters. Ga mee en luister naar de bijzondere verhalen over de waterwerken en het voormalig Waterloopkundig Laboratorium. Zeker zijn van een plek? Reserveer vooraf je gratis ticket via www.natuurmonumenten.nl/agenda/waterloopbos.

Over Natuurmonumenten

Natuurmonumenten beschouwt sinds de oprichting in 1905 het beschermen, restaureren en beheren van erfgoed als onderdeel van haar duurzame missie. Natuurmonumenten beheert 2.811 monumentale gebouwen met een bijzondere cultuurhistorische, militaire of industriële waarde en 100 cultuurhistorische landschappen. De vereniging beheert ook 371 natuurgebieden met een gezamenlijke oppervlakte van 112.422 hectare. Natuurmonumenten wordt gesteund door 880.029 leden en donateurs.

Nieuws

menu