De Meerpaal in Dronten gaat ondergronds! Eenmalige filmspecial: Onder het maaiveld

Regenworm. Foto: EMS films

Bioscoop De Meerpaal in Dronten vertoont op zondag 19 maart de film ‘Onder het maaiveld’. De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan in deze natuurfilm ondergronds.

De maatschappij staat op het punt om een grootse draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Deze film laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten

‘Onder het maaiveld’ inspireert, verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten, vogels en natuurlijk mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert, is ronduit verbazingwekkend. Er bevinden zich immers meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan dat er mensen op aarde zijn.

Kaarten voor deze filmspecial op zondag 19 maart (11.00 uur) kosten 6,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.meerpaal.nl en via het Serviceplein van De Meerpaal.

Nieuws

Meest gelezen

menu