Filmtheater Lelystad vertoont de film 'Entre deux Mondes'

Juliette Binoche (rechts) in 'Entre deux Mondes'. Persfoto

Filmtheater Lelystad vertoont op dinsdag 22 november de film Entre deux Mondes in bioscoop Kok CinemaxX. Aanvang 19.15 uur.

Met Entre deux Mondes schetst regisseur Emmanuel Carrère een liefdevol portret van arbeiders die onzichtbaar zijn voor de samenleving, maar solidariteit bij elkaar vinden. Het werpt een nauwgezette blik op de sociale ongelijkheid in Noord-Frankrijk.

De succesvolle schrijfster Marianne (Juliette Binoche) verlaat Parijs om aan de kust undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze trekt naar Ouistreham, vlakbij Caen, en gaat aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven. Marianne wordt geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s. Een leven waarin elke euro telt. Ze ontdekt de wederzijdse steun en solidariteit onder haar lotgenoten. Kan ze daar deel van uitmaken zonder haar eigen identiteit prijs te geven? De veelal niet-professionele actrices bieden Binoche uitstekend weerwerk.

Entre deux Mondes was de openingsfilm van La Quinzaine des Réalisateurs op het Filmfestival van Cannes en won de publieksprijs voor Beste Europese Film op Filmfestival van San Sebastián.

Regisseur Carrère, die voornamelijk romans en scripts achter zijn naam heeft staan, heeft het doorwrochte en verontrustende script voor zijn derde film samen met journaliste Florence Aubenas geschreven. Het is gebaseerd op het non-fictie boek ‘Le Quai de Ouistreham’ van Aubenas die zelf undercover is geweest. Met Entre deux Monde geeft Carrère blijk van zijn afkeuring van klasse-immobiliteit in westerse landen. In dit drama geen Hollywood-sentiment rondom armoede.

Bezoekers betalen 11 euro voor een regulier kaartje. Voor een film langer dan 125 minuten geldt 1 euro extra. Donateurs van het Filmtheater Lelystad hebben 2 euro korting, maar alleen op vertoon van een donateurspas. Bij de kassa wordt bij het kopen van een kaartje deze korting in rekening gebracht.

www.filmtheaterlelystad.nl

Nieuws

menu