Filmtheater Lelystad vertoont de documentaire All the Beauty and the Bloodshed

Nan Goldin. Foto: Cinéart Nederland

Filmtheater Lelystad vertoont op zondag 29 januari de zeer bijzondere documentaire All the Beauty and the Bloodshed in bioscoop Kok CinemaxX. Aanvang 15.00 uur.

De film is van de hand van documentairemaakster Laura Poitras (58) die eerder verantwoordelijk was voor Citizen Four (2014), Risk (2016) en My Country (2006). Zij maakte deze documentaire over de beroemde fotografe en activiste Nan Goldin (69). Goldin is van Joodse oorsprong en opgegroeid in Boston. Vanaf haar 15e jaar raakte ze verslaafd aan fotografie; op haar 20ste hield ze al haar eerste fototentoonstelling. Haar foto’s maakte ze tijdens de punkperiode en new wave en in de muziekscene van homo-en transsexuele community’s. Eind jaren ‘90 verbreedde ze haar onderwerpen (skylines, vreemde landschappen, gezinsleven).

Poitras brengt aan de hand van unieke opnames en persoonlijke interviews ook haar leven als activiste in beeld. Zij streed tegen het bedrijf van de steenrijke familie Sackler die loog over hun verslavende pijnstillers. Ze schonken veel geld aan musea om het een beetje goed te maken. Goldin wilde hier een eind aan maken.

Zo werd deze persoonlijke en emotionele documentaire van bijna 2 uur een portret van een bijzondere kunstenares en activiste. De film won recent de Gouden Leeuw van het filmfestival van Venetië.

www.filmtheaterlelystad.nl

Nieuws

menu