Filmtheater Lelystad vertoont 'Drive my Car'

Scene uit 'Drive My Car'. Persfoto

Filmtheater Lelystad vertoont op dinsdag 14 juni om 19.45 uur de film ‘Drive my Car’ in het Agora Theater. Een mysterieuze roadmovie vol van liefde, verlies, acceptatie en vrede.

Schrijfster Oto (Reika Kirishima) en theaterregisseur Yûsuke Kafuku (Hidetoshi Nishijima) vormen ogenschijnlijk een droompaar – een iets te succesvol stel met een goed seksleven én een carrière om jaloers op te zijn. Maar achter die façade schuilt een flinke dosis pijn. En dan, overlijdt Oto plotseling.

Overrompeld door het verdriet probeert Kafuku het geheim te begrijpen, dat hij vlak voor haar overlijden ontdekte. Twee jaar later neemt de nog altijd rouwende Kafuku het aanbod aan om het toneelstuk Uncle Vanya te regisseren in Hiroshima. Dit betekent heel veel autoritten en zijn nieuwe werkgever koppelt hem aan de zeer bescheiden jonge chauffeuse Misaki (Tôko Miura) voor zijn vervoer. De spanning onder de acteurs en crew bouwt op richting de premiere, alsook die tussen Yuseke en de knappe acteur Koji Takatsuki. Hij blijkt namelijk een onwelkome connectie te hebben met de overleden Oto. Pijnlijke waarheden uit het verleden komen boven, en Yuseke begint met de hulp van zijn chauffeuse de mysteries het hoofd te bieden.

Drive my Car van regisseur Ryûsuke Hamaguchi is de verfilming van het gelijknamige Japanse korte verhaal van Haruki Murakami. Het verhaal draait om vrede sluiten met het verleden – in weerwil van zelfkwelling en schuldvragen, een existentiële zoektocht naar het leven zelf. Winnaar van drie Oscars op het Cannes Film Festival 2021, waaronder die voor beste film.

Kaartverkoop via www.agora-lelystad.nl . Donateurs van Filmtheater Lelystad hebben korting.

www.filmtheaterlelystad.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu