Filmtheater Lelystad vertoont 'Broker'

Beeld uit de film 'Broker'. Persfoto

Filmtheater Lelystad vertoont op dinsdag 14 maart om 19.15 uur de film Broker in bioscoop Kok CinemaxX. Een emotionele en af en toe kolderieke roadtrip film waarin korte metten worden gemaakt met makkelijke oordelen over adoptie.

In een Zuid-Koreaanse stad beheert de koddige laat-veertiger Ha Sang-Hyeon (Song Kang-Ho) een kleine stomerij die eigenlijk fungeert als dekmantel voor het handelen in adoptiekinderen op de zwarte markt. Vlakbij is namelijk een kerk met een babybox waarin je anoniem je kind te vondeling kunt leggen. Een veel voorkomend verschijnsel in onder andere Zuid-Korea.

Samen met zijn partner-in-crime, de jongere Dong Soo (Gang Dong-Won), steelt Sang-Hyeon weer eens een baby. Echter, de moeder So-Young (Ji-eun Lee), bedenkt zich en wil haar zoontje Woo-sung weer zien. En zo ontstaat een bijzonder ‘team’ rondom de beoogde babyverkoop: de moeder, de twee kinderhandelaren, en tenslotte ook een zevenjarig weesjochie dat ze onder hun hoede nemen. Per busje en trein reist het geïmproviseerde gezelschap - haast een gezin - door het land, op zoek naar geschikte kopers. Dat twee politie-detectives de schimmige wandel en handel van Sang-Heyon en Dong-Soo onderzoeken, maakt het allemaal des te gecompliceerder.

De Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda is de grootmeester van het bitterzoete familiedrama. maar Kore-eda is op zijn best als hij vol mededogen, maar nooit sentimenteel, naar de problemen in vaak ongewone gezinnen kijkt. Broker is er daar ook een van, een unieke mix van melodrama en sociaal realisme.

www.filmtheaterlelystad.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu