Filmtheater Lelystad vertoont ‘The Lost King’

Beeld uit 'The Lost King'. Foto: WW Entertainment

Filmtheater Lelystad vertoont op dinsdag 17 januari de film ‘The Lost King’ in bioscoop Kok CinemaxX. Aanvang 19.15 uur.

‘The Lost King’ is het inspirerende waargebeurde levensverhaal van amateurhistoricus Philippa Langley, die weigerde om genegeerd te worden. Ze gelooft dat ze de archeologische vondst van de eeuw heeft gedaan: De verloren begraafplaats van King Richard III.

Na een bezoek aan de vertoning van het Shakespeare stuk ‘King Richard’, krijgt de altijd ongeziene Philippa compassie voor de - in de geschiedenisboeken beschreven - barbaarse koning Richard III. In haar strijd naar gerechtigheid voor de koning, krijgt Philippa een visioen over waar de restanten van het lichaam van de koning zich zouden bevinden. Ze bevecht ‘s lands grootste geschiedeniskenners, om hen zo te confronteren met hun visie op een van de meest controversiële Koningen van de Engelse geschiedenis. Ze bijt zich vast in het onderzoek en met succes.

[De tekst gaat verder na de foto]

Philippa wordt gespeeld door Sally Hawkins (van Oscarwinnend The Shape of Water) en is daarmee de drive voor de kijker. Het scenario is gebaseerd op Philippa’s eigen boek ‘The King’s Grave‘ uit 2013. Het scenario is geschreven door komisch acteur Steve Coogan (die zelf ook een rol heeft), en Jeff Pope die meerdere komische drama’s met zware thema’s op zijn naam heeft staan. De ervaren en Oscar-genomineerde regisseur Stephen Frears levert met The Lost King een vermakelijk stukje cinema.

www.filmtheaterlelystad.nl

Nieuws

menu