Filmtheater Lelystad vertoont ‘Decision to Leave’

Park Hae-il en Tang Wei in Decision to Leave. Aangeleverde foto

Filmtheater Lelystad vertoont op dinsdag 15 november de film ‘Decision to Leave’ in bioscoop Kok CinemaxX. Aanvang 19.15 uur.

Het wemelt van de misdaadfilms. Je kunt wel zeggen dat het een genre is met een bijzondere aantrekkingskracht. Vaak gaat het om waarheidsvinding, maar dan in een comfortabel kader: binnen de duur van een film of serie wordt een dader in de kraag gegrepen. De Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-wook heeft met ‘Decision to Leave’ ook een misdaadfilm gemaakt.

Onbewogen weduwe

Hae-joon (acteur Park Hae-il) onderzoekt de dood van een bergbeklimmer en komt bij diens mooie, jonge weduwe Seo-rae (actrice Tang Wei) terecht. Omdat Seo-rae zo onbewogen is, wordt ze al snel aangemerkt als verdachte.

Maar wat ‘Decision to Leave’ anders maakt is dat de detective als een blok valt voor de moordverdachte, en andersom. Wat zich ontspint is een sensuele paringsdans. De detective laat tijdens het verhoor, en tot verbazing van zijn collega’s, de duurste sushi aanrukken. En hoewel hij weet dat het belachelijk is, moffelt hij toch zijn trouwring weg.

Visuele bravoure

Met een geweldige visuele bravoure − iets waar nogal wat Zuid-Koreaanse regisseurs naam en faam aan te danken hebben − concentreert Park Chan-wook zich op de zielenroerselen van de keurige detective, die weet dat hij zich op een glibberig pad begeeft. Even intrigerend is de moordverdachte, een jonge Chinese verpleegkundige met een mysterieus voorkomen. Kan zij de moordenaar zijn? Speelt ze een spel?

Park Chan-wook, die eerder dit jaar op het Filmfestival van Cannes werd uitgeroepen tot beste regisseur, en onlangs werd aangewezen om Zuid-Korea bij de Oscars te vertegenwoordigen, kent de kracht van misdaad en erotiek.

Bezoekers betalen 11 euro voor een regulier kaartje. Voor een film langer dan 125 minuten geldt 1 euro extra.

Donateurs van het Filmtheater Lelystad hebben 2 euro korting, maar alleen op vertoon van een donateurspas.

www.filmtheaterlelystad.nl

Nieuws

menu