Veelzijdige expositie Kunstraad Dronten in Flevomeer Bibliotheek Dronten. Met werk van Caroline Stam, Alma Willems en Erwin van der Linden

'Charlie'. Foto: Erwin van der Linden

De Kunstraad Dronten heeft in de FlevoMeer Bibliotheek aan De Rede 80 in Dronten een nieuwe expositie ingericht. De expositie met werk van Caroline Stam, Alma Willems en Erwin van der Linden, is tot april 2022 te bezoeken tijdens openingstijden.

Iets nieuws bouwen

Caroline Stam toont schilderijen, sieraden en beeldhouwwerk. Natuurproducten, kleur en restmaterialen vormen de handtekening van Caroline Stam. Ze wil iets nieuws bouwen van wat al weggegooid is. Ze maakt sculpturen en 3D schilderijen.

Van Alma Willems zijn schilderijen te zien. Geboren in Kazachstan kwam ze in 2011 naar Nederland en woont met haar gezin in Dronten.

Tijdens de pandemie

Schilderen ontdekte zij in 2020 tijdens de pandemie. Ze volgde online schilderlessen van Marina Romanchenko uit Rusland. Dankzij haar lessen kreeg haar wereld met ieder schilderij steeds meer kleur. Ze gebruikt schilderen als een manier om haar gedachten te ordenen.

Van Erwin van der Linden hangen er schilderijen in de tentoonstelling. Van der Linden is geboren in Amsterdam en woont nu in Dronten.

Portretten van bekende artiesten

Hij schildert al jaren portretten van bekende artiesten. Elk schilderij moet in zijn ogen een echte blikvanger zijn in plaats van de persoon alleen maar vast te willen leggen. Van der Linden is autodidact. Hij heeft les gehad van H. Nijenhuis. Van hem leerde hij op een andere manier kijken en schilderen. Zijn werken bevatten grove streken hoewel er soms geen kwast aan te pas komt, plamuurrubbers, spatels, spackmessen, alles wordt ingezet om een zo spontaan mogelijk schilderij te creëren waarbij de achtergrond net zo belangrijk is als het portret zelf.

Nieuws

menu