Drie kunstenaars tonen werk in Aeres Bedrijven Centrum Dronten

'Ficus Religiosa' van Frank Renssen. Foto: Frank Renssen

De Stichting Kunstraad Dronten presenteert een nieuwe expositie in het Aeres Bedrijven Centrum aan De Drieslag 30 in Dronten. Er is werk te zien van Frank Renssen, An Hong en Maaike Visser-Boonstra.

Frank Renssen exposeert schilderijen en beelden. Schilderen in aquarel en olieverf en beeldhouwen in steen en hout geven hem een fascinerende mogelijkheden om schoonheid in de natuur te ontdekken, te doorgronden en te visualiseren. Hij richt zich in het bijzonder op vier onderwerpen; bloemen vanwege hun kracht en kwetsbaarheid, bomen omdat het de grootste en oudste levende organismen zijn, zee vanwege de oerkrachten, altijd anders van kleur, belichting en vorm en stenen omdat ze hem brengen bij ontstaan, structuur, kleur en gelaagdheid. Met stenen kan Renssen beeldhouwen, maar ze nodigen hem ook uit tot schilderen.

Van An Hong is er Chinese schilderkunst te zien. De kunstenares is geboren en opgegroeid in China. Zij beschildert flesjes en bollen, die gemaakt zijn van glas of kristal, van binnenuit. Landschappen, episodes uit klassiek Chinese verhalen, portretten en foto’s worden geschilderd. Ze maakt gebruik van een kwast met een heel klein penseel en slechts een paar haartjes. Het einde van de kwast is gekromd zodat er in de bol en flesjes geschilderd kan worden. Deze kwast maakt An Hong zelf. De inkt is traditioneel Chinese schrijfinkt. Ze maakt gebruik van water- en olieverf. De bollen en flesjes zijn van binnen ruw zodat de verf blijft zitten. Deze uiterst fijne Chinese schilderkunst vergt enorme precisie.

Maaike Visser-Boonstra toont keramiek. ‘Dat klei een bijzonder fascinerend materiaal is, kan ik volmondig beamen. Na 25 jaar heb ik er nog steeds geen genoeg van, en hoop dat deze ontdekkingsreis nog jaren mag duren. De gekozen onderwerpen ontstonden door een mix van werkelijkheid en fantasie, uitgevoerd in diverse kleisoorten en kleuring.’ Het werk is hooggestookt (steengoed), zodat het ook in de wintertuin kan blijven staan. ‘Keramiek in natuur staan mooi samen.’

De expositie, te zien tot 30 april, is te bezoeken na het maken van een afspraak bij de Kunstraad Dronten.

Nieuws

menu