Expositie ‘Nederlands Onderduikers Paradijs’ in bibliotheek Dronten

De vertelvoorstelling 'Vrouwe Fortuna' speelde in de periode van 12 tot en met 14 mei vier keer bij de Rotterdamse Hoek in Creil.

De vertelvoorstelling 'Vrouwe Fortuna' speelde in de periode van 12 tot en met 14 mei vier keer bij de Rotterdamse Hoek in Creil. Foto: Wende2001

Binnen het themajaar ‘Leven met oorlog’ produceert XL de Ateliers voor Stichting Wende2001 het Project N.O.P. Dit project omvat een vertelvoorstelling, een kleine rondreizende expositie, een brochure en een lespakket voor het basis en voortgezet onderwijs.

De expositie vertelt het (verkorte) verhaal van het Nederlands Onderduikers Paradijs, de Noordoostpolder in oorlogstijd. Deze expositie is van 30 mei tot en met 14 juni te bezichtigen in de FlevoMeer Bibliotheek Dronten.

Nooit ver weg

Oorlog is nooit ver weg. Veel mensen hebben via overlevering van generatie op generatie te maken met de Tweede Wereldoorlog of andere oorlogen. Hoe geven mensen betekenis aan het oorlogsverleden? En hoe gaan we om met actuele dreigingen? Het themajaar 2023 staat in het teken van de impact van oorlog op individuen, families en op de samenleving: Leven met oorlog. Binnen dit themajaar brengt Stichting Wende2001 een project over de Noordoostpolder gedurende de oorlogsjaren.

Meer informatie over dit project staat op de website van Stichting Wende2001.