'Encore', te zien in De Meerpaal Dronten, is een ode aan dans

Beeld uit 'Encore'. Foto: Ce Qui Me Meut / Studio Canal

In de bioscoop van De Meerpaal is vanaf donderdag 15 september de film ‘Encore’ te zien.

In ‘Encore’ komen klassiek ballet en moderne dans samen in een verhaal over tegenslag, veerkracht en doorzettingsvermogen. De film is ook een ode aan de dans.

Zware blessure

De veelbelovende 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een zware blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Daarmee is ze haar doel kwijt en moet ze haar leven een andere wending geven.

Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne, waar ze gaat werken in de horeca. Daar ontmoet ze een gezelschap voor moderne dans. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur in haar weer aan. Zal ze toch weer kunnen dansen?

Voormalige duo Daft Punk

Hoofdrolspeelster Marion Barbeau is prima ballerina bij het beroemde ballet van de Parijse Opera; ook de rol van choreograaf Hofesh Shechter wordt gespeeld door Shechter zelf, die samen met de helft van het voormalige duo Daft Punk ook tekende voor de soundtrack.

Regisseur Klapisch wil vooral laten zien dat de balletwereld meer is dan alleen ellende en rivaliteit, zoals ‘Black Swan’ in 2010 suggereerde. En wat is een betere manier om dat te laten zien dan met een openingsscène met vijftien minuten dans, zonder woorden?

Feelgood film

‘Encore’ is een feelgood film waarin de kijker steeds meer verliefd wordt op Élise, een film waarbij de kijker zin krijgt om te dansen en lekker te eten. Een fijne sfeer en bijpassende muziek zorgen ervoor dat deze film het kijken waard is.

Kaarten zijn te reserveren aan de balie op het Serviceplein en via de website van De Meerpaal.

Nieuws

menu