Elke Vierveijzer komt met prijswinnend programma 'Lucht' naar Lelystad

Elke Vierveijzer. Foto: Saskia Kerkhoff

Elke Vierveijzer is met ‘Lucht’ de winnaar van de ‘Poelifinario 2021 in de categorie Kleinkunst’ voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Op vrijdag 9 december staat zij met dit programma in het Agora Theater.

Met haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten maakte Vierveijzer van ‘Lucht’ een veelzijdig theaterconcert over kwetsbaarheid.

‘Lucht’ gaat over aanpassing en ontsnapping. Over eindeloos doorgaan en stilvallen. Over het dicht-gegespte harnas dat ons houvast geeft. Wat Vierveijzer kenmerkt? Met een geheel eigen stem gaat ze in ‘Lucht via muzikale verhalen en stijlen op zoek. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica. Eén ding is duidelijk, de liederen zijn stuk voor stuk kogels die u onmogelijk kunt ontwijken. Beloftes, gedachten, angsten, observaties en vragen. Aan wiens maatstaven wordt er precies voldaan? En wat als er één knoop van het keurslijf springt? Rauw, eerlijk en kwetsbaar. Een theaterconcert dat nog lang na zal zinderen.

Aanvang: 20.30 uur.

www.agora-lelystad.nl

Nieuws

menu