Een toertje langs de Lazy Lobby en de Cool Jazz Club van BModesto Sea Bottom 2022

Joris Linssen & Caramba. Foto: Sas Terpstra

Na twee jaar afwezigheid vindt de 27e editie van het BModesto Sea Bottom Festival plaats op 17 september. Het Agora Theater in Lelystad biedt met zes verschillende zalen opnieuw een podium aan meer dan twintig artiesten op één avond. Deze week introduceren we alvast de Lazy Lobby en de Cool Jazz Club.

Waar kan je na al die soul en funk beter bijkomen dan in de Lazy Lobby? Hier vind je mooie luistermuziek van uiteenlopende artiesten zoals bijvoorbeeld Anna Nita, een jong en aanstormend talent uit Tilburg. Samen met haar band maakt ze een laid-back mix van soul, pop, R&B en jazz met messcherpe teksten over empowerment en hypersensitivity. Inspiratie halen ze bij stijliconen als Sade, Lauryn Hill en Amy Winehouse.

Joris Linssen & Caramba

Verrassend in de line-up is Joris Linssen & Caramba. Velen kennen Linssen vast nog van het tv-programma Hello Goodbye. Dat hij ook ontzettend lekker zingt en al ruim twintig jaar een eigen band heeft is minder bekend, toch zijn er inmiddels maar liefst zeven cd’s, twee live albums, twee dvd’s én een lp uitgebracht. Jaarlijks toeren ze langs de schouwburgen, spelen ze op festivals en brengen ze serenades op bijzondere locaties. Deze onverwacht grappige Nederlandse teksten in combinatie met Mexicaanse muziek moet je een keer gehoord hebben.

The Soul Keys

Bezoek je de The Soul Keys dan lopen de rillingen over je rug, hun zangeres Soleil Eijken beschikt namelijk over een gouden strot. Deze band komt uit Amsterdam en speelt ‘60s Southern Soul van labels als The Goldwax, Stax, Hi Records en Muscle Shoals in de oorspronkelijke arrangementen: drums, bas, gitaar, Rhodes piano en Hammond orgel. Hun ongekende veelzijdigheid reikt van de powerballads van Candi Staton en Ann Peebles tot aan de swing van The Mar-Keys, de soul van Otis Redding, de gospel van The Staple Singers en de blues van Aretha Franklin.

Heerlijke oude jazz

Even verderop in de Cool Jazz Club mag je heerlijke oude jazz verwachten. Zo brengt Carmen Gomes Inc. een mix van swingende jazz met een bluesy randje en verfijnde nummers die raken. Deze vier muzikanten hebben hun sporen in de jazz scene ruimschoots verdiend en presenteren in een nieuwe setting de mooiste songs uit het repertoire van Ray Charles. Samen met verbindende verhalen over het inspirerende leven van deze grote jazzartiest, belooft dit een boeiend optreden te worden.

Diona Fox & her Ragdolls

Dan nog even over Diona Fox & her Ragdolls: een vierkoppige, classy dressed band met ijzersterke liveshows. Deze energieke formatie heeft een voorliefde voor oude muziekstijlen en voelt tegelijk de aantrekkingskracht van de hedendaagse popmuziek. Het resultaat is verrassende Gypsy Jazz. Daarnaast maakt deze band bewerkingen van standards en chansons waarvan de platen van Joss Stone, Ella Fitzgerald en Charles Aznavour slechts een greep uit hun inspiratiebronnen zijn.

Meer informatie over de line-up is te vinden op de website ( seabottom.nl ). Tickets zijn verkrijgbaar via de website van AGORA ( agora-lelystad.nl )

Nieuws

menu