Dublin Legends komen naar Corneel in Lelystad

Dublin Legends. Foto: Wouter van Noort Photography

Na een gedwongen corona-stop komt de legendarisch groep The Dublin Legends weer naar Nederland voor een uitgebreide tournee. Het gezelschap staat donderdag 29 september in poppodium Corneel in Lelystad.

Folkfans kennen de muzikanten wellicht beter onder de legendarische naam The Dubliners. Die naam verdween toen Dubliners-voorman John Sheahan er in 2012 mee stopte. De legende bleef, net als de pubsfeer die het publiek stampend en klappend meesleept door opzwepende songs en melancholieke ballades. Geen band kan dat authentieke en aanstekelijke sfeertje met zoveel geestdrift neerzetten als het viermanschap Seán Cannon, Gerry O’Connor, Shay Kavanagh en Paul Watchorn.

Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is

The Dublin Legends brengen Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is. Puur en rauw vanuit het hart. Ze hebben geen blinkende decors en special effects nodig om indruk te maken; goede folk draagt zichzelf. Dat bewijst het begaafde viertal keer op keer als het met enthousiasme en ritme de zaal op stelten zetten. ‘Molly Mallone’, ‘Whiskey in the Jar’, ‘Seven Drunken Nights’, ‘The Irish Rover’ en ‘Dirty Old Town’ zijn stuk voor stuk klassiekers die voorbij komen.

Tien jaar na het vijftigjarig jubileum van de fameuze Dubliners is die fameuze naam dan wel geschiedenis, maar heeft de band nog geen fractie ingeboet op zijn ongeëvenaarde stijl.

Nieuws

menu