De Kubus opent seizoen met musical Maleficent & The Villains

Beeld uit de musical 'Maleficent is uit op wraak'. Foto: Bert Brugman Photography

Om het begin van het theaterseizoen te vieren trakteert de musicalgroep van De Kubus in Lelystad haar publiek op een sprookjesachtige voorstelling. Vol dans, zang, toneel en indrukwekkende decors en kostuums. De familiemusical (vanaf 6 jaar en ouder) wordt op zaterdag 17 september opgevoerd en is gratis toegankelijk.

Maleficent & the Villains is geschreven uit het oogpunt van de slechteriken, de ‘villains’ uit bekende sprookjes. Onder andere de Boze Stiefmoeder uit Assepoester, de Heks uit Hans & Grietje en de Grote Boze Wolf uit Roodkapje maken hun opwachting. De booswichten (villains) ontmoeten elkaar in een lokale kroeg in het Sprookjesbos en smeden een kwaadaardig plan om voor eens en altijd korte metten te maken met degenen die ‘lang en gelukkig’ leven. Uiteraard loopt plan dit gierend uit de hand.

Hoogtepunten uit deze musical zijn onder meer een meeslepend duet van de twee droomprinsen en een humoristische scene, geïnspireerd op de tv-serie Yes to the dress, waarin Assepoester een trouwjurk uitkiest.

Musical met humor

Volgens theatermaker Emilie Koger van De Kubus is het een echte familievoorstelling geworden. ‘Humor is een belangrijk ingrediënt van Maleficent & the Villains. Wat deze musical bijzonder maakt is dat we ingaan op de zogenaamde ‘origin stories’ van de slechteriken. We gaan terug naar hun oorsprong; waarom zijn ze zo slecht geworden? Daarnaast zien we ook dat een aantal ‘goede’ hoofdpersonen een stapje naast het rechte pad zet, denk aan Prince Charming die er lustig op los flirt met verschillende prinsessen.’

Twee jaar gewacht

Er is met een groep van 25 acteurs hard gewerkt aan deze musical, die oorspronkelijk gespeeld zou worden in 2020. Corona gooide meerdere keren roet in het eten, waardoor de première werd uitgesteld. Nu de groep eindelijk voor een volle zaal kan spelen, is de toegang voor deze eerste voorstelling gratis.

Het musicalseizoen van De Kubus loopt nog tot juni 2023. Er staan maar liefst vijf producties op het programma: Alice in Wonderland, Harry Potter & de Wanhopige Heks, De Kleine Zeemeermin, Belle en het Beest, Titanic en de maatschappelijk betrokken voorstelling Buitengesloten.

De musical wordt gespeeld op zaterdag 17 september om 16.30 en 19.30 uur in De Kubus. De entree is gratis (geschikt vanaf 6 jaar). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk.

Nieuws

menu