Beeldend kunstenaars kunnen zich inschrijven voor Tour of Art Flevoland

Beeld van de Tour of Art 2021. Foto: Erna Koelman

Beeldend kunstenaars kunnen zich sinds dinsdag 1 februari inschrijven voor de Tour of Art Flevoland 2022. Het grootste evenement op het gebied van beeldende kunst in Flevoland wordt gehouden op zaterdag 1 en zondag 2 oktober.

Inschrijven is mogelijk tot en met 3 maart. Zowel amateurs als professionele beeldende kunstenaars uit de provincie Flevoland kunnen zich inschrijven.

Voor beeldend kunstenaars is het belangrijk dat hun werk bekeken kan worden door mensen die graag naar kunst kijken en dat zij kunnen praten met mensen die in kunst geïnteresseerd zijn. De Tour of Art Flevoland biedt deze mogelijkheden. Tijdens het eerste weekend van oktober krijgen tientallen Flevolandse kunstenaars de mogelijkheid om te exposeren op een van de Lelystadse deelnemerslocaties van de Tour of Art.

Bij de indeling van de deelnemende kunstenaars over de beschikbare locaties wordt ervoor gezorgd dat er op elke locatie meerdere kunstvormen te zien zijn. Daarmee worden alle locaties zo aantrekkelijk mogelijk voor de bezoekers. Alle inschrijvingen worden beoordeeld door een commissie van drie onafhankelijke en jaarlijks wisselende, ervaren beoordelaars, die een advies uitbrengen aan het bestuur. Op basis hiervan wordt de selectie voor deelname gemaakt.

Deze ballotage heeft als doel om de kwaliteit van de getoonde kunst hoog te houden. De organisatie hoopt ook dit jaar weer veel Flevolandse kunstenaars te mogen verwelkomen, liefst vanuit zo veel mogelijk plaatsen.

Beeldende kunstenaars die woonachtig zijn in Flevoland en mee willen doen kunnen op de website van Tour of Art Flevoland de deelnemersvoorwaarden en het inschrijfformulier vinden.

www.tourofartflevoland.nl

Nieuws

menu