Thjum Arts brengt een droogkomische performance

Thjum Arts. Foto: Lieke Bielderman

In theater De Meerpaal in Dronten treedt vrijdag 23 december om 20.30 uur Thjum Arts op met de voorstelling ‘Tijdloos Genot’.

What you see is what you get! Arts is een authentieke gast met doordachte humor. ‘Thjum speelt in zijn voorstelling ‘‘Tijdloos Genot‘’ een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance.’ Dit schrijven anderen over hem, dan zal het wel zo zijn.

Weinig cabaretiers gegeven

‘Filosofie, sociologie en spiritualiteit in één, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven,’ schreef de jury van LCF. ‘Slow-cabaret waarin Arts met zijn grappige mimiek en choreografie iedereen voor zich innam,’ noteerde het NRC. ‘Interessant, origineel en spannend. Een hoge lachscore,’ vond Jacques d’Ancona.

In 2012 besloot Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten, maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop.

Enorme ontwikkeling

Dat hij sinds de talentenjacht een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt, blijkt als hij in 2018 mee doet aan het Amsterdams Studenten Cabaret festival en daar de Jury- en Publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret festival en in 2021 wint hij de Jury- en Publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten.

Kaarten zijn te reserveren via de website van De Meerpaal of aan de balie van het Serviceplein.

Nieuws

menu