Alles te weten komen over bijen tijdens Open Imkerij Dag in Dronten en Lelystad

Imkers aan het werk in de bijentuin. Foto: NBV

Hoeveel keer moeten bijen vliegen om een potje honing vol te maken? Waarom zwermen bijen? Waarom is biodiversiteit belangrijk voor bijen? Wie benieuwd is naar de antwoorden op deze vragen kan zaterdag 9 juli tussen 10.00 en 16.00 uur een bezoekje brengen aan de Open Imkerij Dag in Dronten en Lelystad.

Imkers vertellen alles over hun hobby. Deze dag kunnen belangstellenden een rondleiding door de bijentuin volgen, een bezoek brengen aan een bijenstal, honing en andere bijenproducten kopen, drachtplanten bezichtigen en bijenpraatjes met imkers maken.

Bijentuin De Zuid

De open dag vindt in Dronten plaats in bijentuin De Zuid en bijentuin De Oude Oost. Bijentuin De Zuid is te bereiken door in de bocht in De Zuid ter hoogte van de Pimpernel het pad richting Dronterweg te nemen en dan rechtsaf te slaan het wandelpad op dat het bos in voert. Bijentuin De Oude Oost ligt aan Het Korhoen 33.

Bijentuin Lelystad

In Lelystad is de open dag bij de NBV Oostelijk Flevoland Bijentuin Lelystad aan de Larserringweg 23. De locatie is te bereiken door vanaf de Oostranddreef de Dronterweg richting Dronten te nemen, na twee kilometer linksaf te slaan de Larserringweg op en de weg vervolgens te volgen onder de snelweg door. De bijentuin ligt vervolgens bij de parkeerplaats links van de weg.

Meer informatie is online te vinden.

Nieuws

menu