Aftellen tot BModesto Sea Bottom Festival 2022

Sea Bottom Festival in 2019. Aechieffoto: Fotostudio Wierd

Nog een paar dagen en dan is het zover. Na twee jaar wachten wordt ons geduld op zaterdag 17 september beloond met de allernieuwste editie van het BModesto Sea Bottom Festival. Meer dan twintig artiesten zullen die avond de verschillende stages van het Agora Theater betreden.

We hebben de afgelopen weken al een en ander uitgelicht, maar voor wie het gemist heeft geven we eerst nog even een samenvatting van de verschillende zalen.

Zo gaan we van de Soul Stage met volop ‘soulkanjers’, energiek en avontuurlijk, bigband maar ook easy listening naar de Cool Jazz Club waar je natuurlijk die lekkere oude jazz (denk Ray Charles) kan verwachten naast swingende, gypsy jazz met een vleugje pop. Tussentijds blazen we uit in de Lazy Lobby waar we vervolgens wel meteen op het puntje van onze stoel kunnen gaan zitten voor indringende luistermuziek, sterke teksten, powerballads en een verrassing in Mexicaanse sfeer. Ook de Funk Blues Factory Stage heeft maar weinig uitleg nodig om precies te weten waar je aan toe bent: swampy southern rock, uptempo soul, aanstekelijke popmuziek en een tribute aan Level 42 met een heerlijke baslijn.

Nieuw: Young & Posa

Nieuw deze editie is Young & Posa, een podium speciaal in het leven geroepen voor jong en aanstormend talent. Hier komen we bijvoorbeeld Jazzabelle tegen, de winnaar van de Sea Bottom Talent Award. Dit muziekduo, gevormd door gitarist Jan Lamberts en zangeres Annabel Steltenpool, speelt met name herkenbare jazz en easy listening.

Stichting Bascul is gevestigd in de polder en vormt met moderne geluiden en verfrissende kunst een thuishaven voor de (sub)cultuur van lokale jongvolwassenen. Tijdens hun showcase brengen founder Luc van Ruler en meesterblazer Coen Witteveen (o.a. Typhoon) met Plastik.Soldiers een cross-over tussen modern jazz, house en techno. Explosief, dansbaar en bovenal buitengewoon muzikaal. Met ‘new kid on the block’ Nicole Malalasekera (ook wel bekend als FxxY) als supportact, neemt Bascul ons mee op een meeslepende reis vol muzikale hoogtepunten.

Foodplein

Wie voorafgaand aan het festival eerst nog lekker met vrienden wat wil eten, is welkom op het Foodplein voor de ingang van het theater. Er zullen diverse foodtrucks aanwezig zijn en er staan lange bartafels opgesteld om gezellig samen aan te schuiven. Natuurlijk is er ook een liveband om alvast in de stemming te komen!

Als bestuur van het BModesto Seabottom Festival zijn we blij dat we de organisatie van dit mooie evenement weer op ons mogen nemen. Dit is vanzelfsprekend niet mogelijk zonder de steun van onze hoofdsponsor BModesto, maar ook onze vaste grote groep partners, sponsoren en vrijwilligers willen we bij deze hartelijk bedanken.

Start festival: 19:00 uur. Foodplein vanaf 17:00 uur. Locatie: Agora theater Lelystad.

www.seabottom.nl

Nieuws

menu