10e editie Bigband Festival Lelystad in De Kubus

Optreden Bigband in de theaterzaal van De Kubus. Foto: Karel Staa

In de theaterzaal van De Kubus vindt zaterdag 28 januari de tiende editie van het Bigband Festival Lelystad plaats. Voor de liefhebber van swing een absolute must, en nog gratis toegankelijk ook.

Gastheer Q-Buskers, de Kubus Bigband, kon weer kiezen uit een mooi aanbod van landelijke bands die graag in de theaterzaal van De Kubus hun muzikale kwaliteiten willen laten horen. De bezoeker kan optredens meemaken van: Bigband Melody&Rhythm uit Aalten, BlueNote Bigband uit Assen, Bigband The Q-Buskers uit Lelystad, JaZZcape Bigband uit Mierlo, Bigband Friesland uit Friesland en Jazz Warriors Bigband uit Amsterdam.

De optredens vinden plaats tussen 12.00 en 18.00 uur. Tussen de bedrijven door inlopen mag in dit laagdrempelig festival. Een volledig speelschema is te vinden op de website: dekubuslelystad.nl .

De Bigbands strijden om diverse prijzen: de prijs voor de beste bigband, beste solist én de prijs van het Sea Bottom Festival met daaraan gekoppeld een optreden tijdens het festival 2023. Rond 17.45 uur worden de prijzen uitgereikt nadat een deskundige jury, Henk Meutgeert, Sebastian Ohm en Jan Wessels, zich daarover heeft gebogen en van opbouwend commentaar voorzien. De presentatie is in handen van Pieter van den Dolder, Bandleider van The Q-Buskers.

Nieuws

menu