Zwemster Gwyneth van der Spek uit Lelystad verbreekt Nederlands para-record uit 1994

Gwyneth van der Spek.

Gwyneth van der Spek. Foto: Batavia Swim

Zwemster Gwyneth van der Spek van Batavia Swim uit Lelystad heeft een Nederlands para-record uit 1994 verbroken. Zij deed dit afgelopen weekend tijdens de regiokampioenschappen in Nijmegen.

Het was het eerste van een twee weekenden durend Gelderse Kampioenschappen lange baan waar Batavia Swim aan deelneemt. Voor de Lelystadse vereniging komen maar liefst 15 zwemmers uit: Arie, Gwyneth, Hayleigh, Jesse, Lars, Luca, Meila, Merlijn, Nienke, Semanure, Siem, Sylvan, Yanaika, Yanique en Zeb.

Het eerste weekend verliep meer dan succesvol. Gwyneth van der Spek heeft een unieke prestatie geleverd en heeft een (para) record weten te breken dat al sinds 1994 standhield, destijds gezwommen door Lenie Veldhuizen, voor de klasse waarin zij zwemt. Ze zwom een prachtige tijd van 4.24.49. Ruim 17 seconden sneller dan het record dat er al stond en 31,7 seconden sneller dan haar eigen persoonlijk record. Het record moet voor een officiële notering nog bevestigd worden door de KNZB.

Daarnaast is er door de overige zwemmers heel goed gepresteerd. Batavia Swim laat tot nu toe de grootste progressie zien van alle clubs.

Er zijn daarnaast al vele medailles binnengehaald door estafetteteams en individuele zwemmers.