Zwemster Annemieke Visch uit Dronten behaalt goud en brons tijdens Special Olympics Pre-Games in Berlijn

Annemieke Visch toont trots haar medailles. Eigen foto

Zwemster Annemieke Visch uit Dronten heeft goud en brons gehaald tijdens de Special Olympics Pre-Games 2022 in het Duitse Berlijn.

Visch won een gouden medaille op de 4x50 meter estafette vrij gemengd zwemmen en een bronzen plak op de 1.500 meter zwemmen in open water.

Het lid van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten was op de estafette in het SSE Zwemstadion van Berlijn de startende zwemster.

De 1.500 meter in open water werd gehouden in het water van het regattaparcours Berlijn-Grünau, een wedstrijdveld in het zuidoosten van Berlijn. In deze wedstrijd kwam het niet vanzelf voor Annemieke Visch. ‘Ik moest hard knokken voor de derde plaats. De dames die op de eerste en tweede plaats eindigden waren gewoon te snel voor me, het verschil met de nummer vier was niet groot. Ze kwam vlak achter me, maar gelukkig kon ik haar voor blijven.’

Vrijdag woont Annemieke Visch nog de sluitingsceremonie van de Special Olympics Pre-Games 2022 bij - die vindt plaats bij de Brandenburger Toren - waarna ze zaterdag met Team NL terugkeert naar Nederland.

Nieuws

menu