Zwemmers van Batavia Swim veroveren 24 medailles tijdens Gelderse kampioenschappen

De zwemmers van Batavia Swim met de medailleoogst.

De zwemmers van Batavia Swim met de medailleoogst. Foto: Batavia Swim

Vijftien zwemmers van Batavia Swim uit Lelystad veroverden tijdens de Gelderse kampioenschappen langebaan in Nijmegen maar liefst 24 medailles. Ze hadden zich hier met pittige limieten voor geplaatst.

Arie, Gwyneth, Hayleigh, Jesse, Lars, Luca, Meila, Merlijn, Nienke, Semanure, Siem, Sylvan, Yanaika, Yanique en Zeb verschenen in totaal 86 keer aan de start. Vier dagen lang werd er gestreden voor persoonlijke records, certificaten, en podiumplaatsen.

Batavia Swim heeft van alle aanwezige clubs (23) de grootste verbetering laten zien met 103 procent. Voor de Lelystadse zwemvereniging is het behalen van persoonlijke records belangrijker dan het behalen van een medaille. ‘Daarmee behoud je op lange termijn veel meer plezier en resultaat. Daarom vinden wij dit prachtige statistiek’, aldus Linda ten Katen.

De zwemmers hebben een bijzonder groot aantal medailles binnengehaald op individuele afstanden en estafettes: in totaal 11 goud, 8 zilver en vijf brons. Dat brengt Batavia Swim in de regiostatistiek op een hele knappe vierde plaats.

Naast al deze medailles heeft Gwyneth van der Spek twee nationale para-records verbroken op de 50m en de 200m schoolslag.

De heren in de categorie junioren - Luca, Arie, Siem en Sylvan - kwamen drie keer uit en werden zowel op de 4 x 100 m wissel als de 4 x 100 m vrij tweede. Dit team zwom in een iets andere samenstelling met behulp van Merlijn de 4 x 200 m vrije slag en daarbij behaalden ze wederom zilver.

De dames junioren - Hayleigh, Meila, Yanaika en Yanique - zwommen 4 x 200 m en behaalden brons.

Individueel werden de volgende podiumplaatsen behaald:

Gwyneth van der Spek behaalde beide weekenden de eerste plaats overall in het para-klassement dames.

Jesse Bruines behaalde beide weekenden een tweede plaats overall in het para-klassement heren.

Hayleigh Onstwedder werd regiokampioen van de junioren 1&2 op 50m en 200m schoolslag en derde op de 400m wisselslag.

Lars ten Katen werd zeven keer regiokampioen heren jeugd 1 en 2 op de afstanden 50m, 100m en 200m rugslag. 200m en 400m wisselslag en 200m en 400m vrije slag. En behaalde zilver op de 100m vrije slag.

Luca Gerringa behaalde zilver op de 100m vrij en brons op de 50m vrij bij de junioren 3&4.

Siem Faber werd twee keer regiokampioen van de junioren 1&2 op de 50 m vlinderslag en de 400 m wisselslag.