Zilver voor Sacha Buwalda op de wereldkampioenschappen Sambo

Sacha Buwalda (links) op het erepodium in Bishkek. Eigen foto

Huidig Europees kampioene Sacha Buwalda uit Biddinghuizen heeft met succes deelgenomen aan de wereldkampioenschappen Sambo in Bishkek, Kirgizstan. Buwalda streed in de categorie tot 59 kilogram om de wereldtitel en behaalde uiteindelijk de tweede plaats.

Buwalda’s eerste tegenstander was Yana Biahanskaya uit Belarus. In de wedstrijd van 5 minuten begonnen beide atleten met aftasten wat resulteerde in een straf voor zowel Buwalda als Biahanskaya wegens passiviteit. Halverwege wist Biahanskaya een punt te scoren maar in de laatste minuut van de wedstrijd werd de voorsprong van de Belarussische overtroffen door Buwalda die door een beenhaak 2 punten verdiende en daardoor de winst behaalde.

De kwartfinale werd gespeeld tegen de Spaanse Jazmin Arjona. De wedstrijd ging gelijk op maar de Spaanse wist een punt te maken. De aanval werd geopend vanuit Buwalda en ook tijdens deze wedstrijd wist Buwalda de voorsprong naar zich toe te trekken. Uiteindelijk won ze haar wedstrijd.

In de halve finale stond Buwalda tegenover de Kirgizische Elze Abdykadyrova. De wedstrijd werd gecontroleerd uitgevoerd door Buwalda en met een mooie worp werden er 4 punten toegekend aan Buwalda. De Kirgizische kreeg nog twee straffen en tegen het einde van de zware wedstrijd wist Buwalda nog een punt te scoren en was de finale plek vrijwel zekergesteld.

De wedstrijd om de wereldtitel ging tussen Buwalda en de Russische Svetlana Uvarova. Beide atleten waren goed aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk was het Uvarova die de eerste punt toegekend kreeg. Hierop besloot Buwalda in de aanval te gaan en kreeg Uvarova een straf wegens passiviteit. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden wist Buwalda helaas niet terug te komen vanuit een achterstand en verloor ze de finale.

Nieuws

menu