Zaalvoetbaldames Swift '64 schrijven geschiedenis

De kampioenen. Foto: Swift '64

De zaalvoetbaldames van Swift ‘64 uit Swifterbant hebben geschiedenis geschreven door voor het eerst in ruim dertig jaar kampioen te worden. Het kampioenschap kwam op bijzondere wijze tot stand.

De laatste wedstrijd tegen koploper Sparta Nijkerk zou oorspronkelijk niet gespeeld worden. Het duel was uit het programma gehaald wat betekende dat de dames uit Swifterbant als tweede zouden eindigen. De Nijkerker voetbalsters hadden het kampioenschap al gevierd toen de wedstrijdsecretaris van Swift er in slaagde de wedstrijd weer terug op het programma te krijgen.

Simpele opdracht

De dames togen op vrijdag 10 juni alsnog naar Nijkerk met een simpele opdracht: winnen. Bij winst ging de titel alsnog naar de polderbewoonsters.

Het leek op een teleurstelling uit te draaien. Tot vijf minuten voor tijd leek Sparta er toch met de titel vandoor te gaan omdat het nog steeds 0-0 stond. Toen Sparta ook nog eens scoorde, leek alle hoop verloren. De dames van Swift herpakten zich echter en maakten vrijwel direct gelijk. Het team kreeg vleugels want snel viel de 1-2 en in de laatste seconde zelfs de 1-3.

Extra glans

De titel krijgt extra glans doordat het team bijna niet meer had bestaan, vanwege een dreigend tekort aan leden. Er kwam echter tijdig versterking in de vorm van twee meiden van Portugese komaf. Zij bleken een welkome aanvulling en brachten wendbaarheid en daarmee nieuwe energie in het team. Vanaf dat moment won het team, op één gelijkspel na, alle wedstrijden.

Nieuws

menu