Vrouwenvoetbal heeft de toekomst bij asv Dronten

De meisjes en vrouwen van asv Dronten presenteren hun nieuwe tenue. Foto: Peter Renkema

Het vrouwenvoetbal groeit de afgelopen jaren hard bij asv Dronten. Dit seizoen startte de club met maar liefst acht teams. Twee sponsoren, ORFA Visser en Keyter Intarcon, hebben zich ingezet om het vrouwenvoetbal nog een extra boost te geven.

Al jaren is asv Dronten bekend om haar vrouwen- en meisjesvoetbal. ‘De kernwaarden van asv Dronten (ambitieus, innovaties en maatschappelijk betrokken, red.) sluiten naadloos aan op die van ORFA Visser en Keyter Intarcon. De voetbalvereniging heeft ambitieuze plannen met zowel de mannen- als vrouwenafdeling en daar zijn we graag onderdeel van. Zo brengen we elkaar naar een hoger niveau en stimuleren we de vitaliteit van de inwoners van Dronten en omgeving’, aldus de sponsoren.

ORFA Visser uit Dronten is al jaren als grote sponsor aan het vrouwenvoetbal verbonden. George Verheijen van KEYTER Intarcon gelooft in de toekomst van het vrouwenvoetbal en is sinds dit jaar met trots het sponsorschap bij asv Dronten aangegaan. Samen met Frans Visser van ORFA Visser voorzien deze sponsoren alle vrouwenteams de komende jaren van een complete trainingsoutfit, duurzame wedstrijdkleding en nieuwe sporttassen. ‘Met deze samenwerking vergroten we de aandacht voor het vrouwenvoetbal en breiden we onze lokale betrokkenheid verder uit’.

Voor George Verheijen, directeur Keyter Intarcon, is het sponsorschap een logische stap. ‘We kunnen onze organisatie niet los zien van de omgeving. Wij zijn nauw betrokken bij het maatschappelijk welzijn in onze regio en vinden het belangrijk iets terug te doen voor deze regio, die ons dagelijks inspireert’.

De kleding werd tijdens een event op zaterdag 22 oktober officieel gepresenteerd. Maar eerst werden om 7.45 uur alle aanwezigen getrakteerd op een ontbijt met toespraken van Roeland Veen, bestuurslid commerciële zaken en Jan Bollemaat, voorzitter van asv Dronten. Daarbij werd het beleid van de club verder toegelicht en werden de sponsoren bedankt voor hun enorme inzet. Na dit ontbijt met meer dan 120 meisjes en vrouwen was er een fotomoment ingepland om de kleding te presenteren met als afsluiting een clinic voor alle aanwezigen door hoofdtrainer Patrick Posthuma en de speelsters van vrouwen 1.

De groeiende aandacht voor het vrouwenvoetbal maakt de sponsoren en de club trots. ‘De tijd dat voetbal alleen een mannensport was, is voorbij. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we het belang van vrouwenvoetbal erkennen en ondersteunen. Zij zijn de basis van het Nederlandse voetbal en het is belangrijk voor het succes van het vrouwenvoetbal, dat amateurclubs hierin hun rol pakken’.

Vrouwen en meisjes die ook willen voetballen bij asv Dronten, kunnen een mail sturen naar coordinator-vrouwen@asvdronten.nl of een keertje langskomen op de trainingsavonden om de sfeer te proeven.

Nieuws

menu