Voorbereidingen elfde Zuiderzeeronde zijn in volle gang

De Zuiderzeeronde in 2021. Foto: Archief Fotostudio Wierd

De elfde editie van de Zuiderzeeronde wordt zaterdag 8 april gehouden. De voorbereidingen voor dit wielerevenement zijn in volle gang.

De Zuiderzeeronde bestaat uit een wedstrijd (klassieker) voor dames elite in de ochtend als onderdeel van de dames Topcompetitie van de KNWU en voor elite-mannen/beloften in de middag. De wedstrijd in de middag maakt deel uit van de clubcompetitie van de KNWU, waarin dertig clubs over zeven nationale wedstrijden strijden om de eretitel ‘Beste wielerclub van Nederland’.

Enthousiaste wielerliefhebbers

De organisatie is weer in handen van een aantal enthousiaste wielerliefhebbers uit Dronten. De wedstrijd wordt gehouden onder de vlag van de Stichting Wielerevenementen De IJsselstreek. Beide wedstrijden starten bij Leisure World aan Het Spaarne in Dronten en finishen op de Cellebroederpoort op het industrieterrein Poort van Dronten.

Het parcours van de wedstrijden over respectievelijk 120 en 165 kilometer loopt door Oostelijk Flevoland. In de middag wordt ook in twee categorieën (nieuwelingen en junioren/amateurs) een criterium verreden op een parcours van twee kilometer op de Poort van Dronten.

Zie voor meer informatie www.zuiderzeeronde.nl .

Nieuws

Meest gelezen

menu