Voorbereidingen Dronterland Survivalrun zijn in volle gang

De Dronterland Survivalrun betekent afzien.

De Dronterland Survivalrun betekent afzien. Foto: Luciën Wink / SBN

In Dronten is er momenteel volop bedrijvigheid voor de Dronterland Survivalrun. De opbouwwerkzaamheden zijn gestart en op diverse plaatsen ‘verschijnen’ de eerste hindernissen. Zondag 11 juni moet alles klaar zijn voor 1.200 sporters, want dan klinkt op het Meerpaalplein het startschot voor de 9e editie. Het is een evenement dat niet meer weg te denken is uit Dronten.

De organisatie van deze survivalrunwedstrijd is in handen van de Stichting Dronterland Survivalrun in samenwerking met sportorganisaties en de gemeente Dronten. Het hele jaar door zijn er 28 vrijwilligers actief. De passie voor deze sport en het neerzetten van een uitdagende survivalrun is de motivatie. Het aantal vrijwilligers is op de dag opgelopen tot 175. Deze inzet is essentieel voor het (veilig) kunnen laten plaatsvinden van deze run. Dit geldt ook voor de sponsors die zorgen voor een sluitende begroting.

Routes

Er zijn routes van zes en negen kilometer. Start en finish zijn op het Meerpaalplein. Het parcours loopt van het plein richting de Wisentbrug. Vervolgens gaan lopers over de Lage Vaart richting de Energiebrug en via de insteekhavens weer terug naar het Meerpaalplein.

De langste route maakt halverwege een extra lus via het Van Veldhuizenbos. Naast het feit dat deze wedstrijd onderdeel is van een landelijke competitie, wordt het parcours ook opengesteld voor recreanten. Doel hiervan is het promoten en kunnen beleven van de survivalrunsport.

Succesfactoren

Op beide routes komen lopers hindernissen tegen waarbij kracht, techniek en doorzettingsvermogen de succesfactoren zijn. Dit maakt het een uitdagende sport. De hindernissen bestaan uit touwklimmen, zagen, zwemmen, hangen of combinaties ervan. Elke hindernis heeft zo zijn eigen spektakel. Het zijn er 36 in totaal en de aangegeven fietsroute brengt mensen die het spektakel met eigen ogen willen zien langs alle hindernissen.

Er zijn nog vrijwilligers nodig. Wie interesse heeft kan zich online aanmelden.