Handige poster maakt het sportaanbod voor inwoners van Lelystad met een beperking veel overzichtelijker

De poster met het Lelystadse sport- en beweegaanbod voor unieke sporters in 2022 wordt half december huis-aan-huis verspreid. Foto: Fotostudio Wierd

Inwoners van Lelystad met een beperking kunnen vanaf nu via een poster gemakkelijker hun sportaanbod bekijken. De poster is ontwikkeld door Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met Uniek Sporten.

Er is in Lelystad veel sport- en beweegaanbod voor unieke sporters, maar dit aanbod wordt niet altijd even goed gevonden. Tamaryoës Kok, buurtsportcoach Speciale doelgroepen, is daarom in gesprek gegaan met de doelgroep. ‘Het werd al snel duidelijk dat er vraag was naar een ‘offline stuk’ waarop het aanbod met plaatjes zichtbaar zou zijn. Door het sportaanbod visueel te maken begrijpen inwoners met een (verstandelijke) beperking beter welk aanbod er voor hun beschikbaar is’ aldus Tamaryoës. De poster met het Lelystadse sport- en beweegaanbod voor unieke sporters in 2022 wordt daarom half december huis-aan-huis verspreid.

Website Uniek Sporten

Het aanbod op de poster is afkomstig van de website www.unieksporten.nl . Op deze website geven alle sportaanbieders in Nederland hun sport- en beweegaanbod aan. Daarbij zie je gelijk voor welke beperking en leeftijdscategorie het aanbod is en in welke plaats het wordt aangeboden. ‘Ontzettend handig!’, geeft Tamaryoës aan. Zij verwijst veel begeleiders van unieke inwoners tegenwoordig door naar deze website. ‘Met de ontwikkelde poster wordt het nu voor unieke sporters zelf ook mogelijk om snel te achterhalen wat hun mogelijkheden zijn rondom het sport- en beweegaanbod in Lelystad’, vertelt Tamaryoës.

Bemachtig een poster voor uw locatie

Om zoveel mogelijk bewustwording over dit onderwerp te creëren wordt de poster verspreid door heel Lelystad. Inwoners die de poster bij hun woongroep, school, vereniging, winkel of locatie willen ophangen om zo het aanbod van uniek sporten te laten zien, kunnen contact opnemen met Tamaryoës Kok via t.kok@sportbedrijf.nl.

Nieuws

Meest gelezen